האם 50 הוא ה-40 החדש?
זה כנראה תלוי בהלך הרוח שלך; מה שבטוח היום כולם אומרים שגיל זה רק מספר, ושאת יכולה להיות צעירה כפי שאת מרגישה!
אושר ורווחה הם נקודת התחלה מצוינת כאשר את שוקלת אפשרויות אסתטיות להצערת הפנים. והטיפולים המוצלחים ביותר בארסנל הרפואה האסתטית- מטרתם לא רק להצעיר את המראה אלא לשפר את הרגשתנו!
בקבוצת גילשל שנות ה50 ואילך יותר קשה להסתיר סימני סטרס על הפנים, בין אם מדובר במתח נפשי ובין אם מדובר בתהליכי הזדקנות.
סימני ההזדקנות בחלקם נגרמים שינויים פיזיולוגיים תקינים, וכן סיבות סביבתיות ובחלקם בשל שינויים הורמונליים. ישנם שינויים בכריות השומן התת עורי, השרירים ואפילו שינויים בעצמות הגולגולת המשפיעים על איך העור נראה.
על מנת להצעיר את הפנים, עלינו להתחיל להסתכל על השינויים בשליש העליון, האמצעי והתחתון של הפנים, מוכנה לצאת לדרך?
כדי להבין כיצד הפנים שלנו מזדקנות בשנות ה-50 לחיינו, בואו נסתכל על מבנה העור ברמה התאית ונבחן את השינויים המתרחשים.
אפידרמיס – זוהי השכבה החיצונית של העור. היא מהווה שכבת הגנה ומונעת נזקי קרינה, זיהום ועישון לתוך הגוף, וכן מגנה על הגוף מחום קור וזיהומים.
דרמיס – השכבה האמצעית המכילה את רקמת החיבור הקשה, זקיקי השיער ובלוטות הזיעה. פיברובלסטים (תאים האחראים על ייצור קולגן) נמצאים גם כאן והם חשובים מאוד כאשר אנו בוחנים כיצד העור מזדקן
היפודרמיס – הרקמה התת עורית העמוקה יותר העשויה משומן ורקמת חיבור.
השלד והשרירים- שרירי הפנים והגולגולת מהווים “פיגום” עליו נח העור.
מגיל 30 (ולעיתים אפילו 25) מספר הפיברובלסטים בדרמיס המייצרים סיבי קולגן ואלסטין הולך ופוחת. כלומר יש פחות מהם מייצרים פחות ולעתים קרובות, צרורות סיבים באיכות ירודה יותר. סיבי הקולגן והאלסטין הללו אחראים לכך שהעור יהיה צעיר, מוצק וגמיש. ועם הגעתנו לשנות ה-50 לחיינו, השינויים הללו עלולים להיות מאד בולטים.
גורמים סביבתיים כגון עישון, שמש ומתח משפיעים באופן מסיבי על איכות סיבי הקולגן והאלסטין כאחד, ובכך תורמים להזדקנות מוקדמת.
גם אם בשנות ה30 וה40 שלנו “השקענו” מאמץ בשימור העור סביר להניח כי משנות ה50 ואילך שלנו נראה פחות ופחות תועלת, וכי העור ימשיך ויזדקן ולכן עם המעבר לשנות ה-50 שלך, זה לא נדיר מדי לשקול צורה אגרסיבית יותר של טיפול אנטי-אייג’ינג כדי לחדש את העור ולשפר את המראה .
בעת בניית תכנית הטיפולים עלינו לקחת בחשבון שיקום נפח, שיפורי עור והפחתת קמטים. מתחשבים גם בלסתות, הצוואר והמחשוף והידיים שכן אזורים אלו מדגישים מאד תהליכי הזדקנות של שנות ה-50 .
אז מה ניתן לעשות?
- אף פעם לא מאוחר מדי להפסיק לעשן, כן, לעור יהיה נזק רב מההשפעות בשלב זה, אך בהפסקה אתה מעודד את זרימת הדם לשכבת הדרמיס של העור, הגברת החמצן וחומרי הזנה לתאים. כמו כן שנים של קפיצת שפתיים סביב סיגריה או סיגריה אלקטרונית יוצרות גם פעילות יתר של שרירי השפתיים ומגבירות את הקמטים סביב השפתיים המכונים קווי ברקוד . הפסקת עישון חיונית הן לשיפור מרקם האפידרמיס, הדרמיס ומניעת התכווצות השרירים סביב הפה וקמטי מעשנים.
- הפחיתי את החשיפה לשמש ולבשו מינימום של 30 SPF גם בחורף. קרינת השמש מייצרת רדיקלים חופשיים שהורסים תאים, ומובילים לפיגמנטציה וכתמים כהים ואף לסרטן עור. כל כתם כזה יכול לשוות לנו מראה מבוגר ועייף.
- הפחת את הלחץ בחייך ככל שאת יכולה התמקדי ברווחה נפשית, תזונה טובה ופעילות גופנית המשחררת אנדורפינים, ההורמונים המאושרים. תמיד מזלזלים בלחץ כשאנחנו חושבים על הזדקנות, אבל זה באמת יכול לשחק תפקיד משמעותי בהזדקנות מוקדמת.
- הגברת תחלופת התאים. זכרי מה קורה לפיברובלסטים שמייצרים פחות קולגן ואלסטין; עלינו להתמקד בגירוי הפיברובלסטים הללו ולשפר את תפקוד תאי העור. טיפולי טיקסל, גלי רדיו, הייפו, לייזר, ופילינג עור מסוגלים למקד את התאים הללו כדי לשפר את תחלופת תאי העור. ובנוסף לטיפולים המתבצעים במרפאה לטיפול בעור, עליך להצטייד בתוכנית טיפוח עור אנטי אייג’ינג כדי לשמור על העור רענן וקשוב למרכיבי האנטי אייג’ינג במשטר טיפוח העור שלך.
- הזרקת ביוסטימולטורים. חומרי הזרקה אלו כגון רדיאס או סקולפטרה מעודדים ריבוי פיברובלסטים לאזור המוזרק ומשפרים את מרקם עורך והרקמות התת עוריות. באותה דרך (אך בצורה מעט פחותה ) טיפולי סקינבוסטר המבוססים חומצה היאלורונית יכולים לשפר את מרקם העור.
- העור שלך מתחיל לפתח קמטים עוד לפני שנות ה-30 שלך. ישנם 2 סוגים, קמטים דינמיים הקיימים עם התכווצות שרירים וקמטים סטטיים הקיימים בעור גם בזמן מנוחה. אם עברת טיפולי בוטוקס בגיל צעיר כדי להרפות את השרירים, ייתכן שיהיה לך מזל בשנות ה-50 לחייך שאין לך קמטים עמוקים, אם לא התחלת בהזרקת בוטוקס מבעוד מועד יש לקחת בחשבון כי התוצאות יהיו תת מיטביות בהזרקה בגיל 50 ואילך אך בהחלט יוכלו לשפר את המראה.
- שינויים בכריות השומן בלחיים יכולים לתת מראה של הזדקנות ויכולים גם לתרום לקמטים מהאף לפה (הקפל הנזולביאלי) . השפתיים והרקמות סביב השפתיים עלולות להזדקן במיוחד אצל מעשנות. כיום כמובן כולן מכירות את מילוי החומצה ההיאלורונית. הגישה הטבעית היא לשלב חומצה היאלורונית בכמות מתונה יחד עם כל אחד מהצעדים שמניתי לעיל, על מנת למזער את הנפיחות ולשמור על מראה טבעי.
אם גם את בת 50 או מתקרבת ומתעניינת כיצד ניתן לשמור על מראה טבעי רענן וצעיר, ורוצה לתת “פוש” לטיפולי האנטי אייג’ינג – צרי קשר עמי עוד היום!