סובלת מנשירת שיער? יש מה לעשות

אחד הדברים המלחיצים ביותר עבור אישה הוא לגלות נשירת שיער.

אולי חשבת שאין לזה פתרון או שבקרוב תגיעי להשתלת שיער, אבל תתפלאי – יש מה לעשות!

קיימים מספר טיפולים לשיפור מראה השיער ועצירת נשירה. אבל ראשית כל יש לדעת ממה נגרמת הנשירה, והאם היא תקינה.

קצב תחלופה תקין של שיער ראשנו נע בין 50-150 שיערות ביום, אך יכול להגיע ל500 שיערות ביום בתקופות מעבר ולתקופות מוגבלות מבלי ליצור “התקרחות”.

 

מהם הם הגורמים לנשירת שיער אצל נשים:

הסיבות הנפוצות ביותר לנשירת שיער הן גנטיקה (כגון התקרחות אנדרוגנטית), שינויים הורמונלים, תרופות, מצבים רפואיים מסוימים או חסרים תזונתיים.

נשירת שיער עלולה להתחיל כדילול ועלולה להשפיע רק על אזור אחד או על כל הראש.

התקרחות אנדרוגנטית היא צורה שכיחה של נשירת שיער אצל גברים ונשים כאחד. אצל גברים, מצב זה ידוע גם בתור התקרחות גברית. שיער אובד בדפוס מוגדר היטב, המתחיל מעל שתי הרקות (מפרצים). עם הזמן, קו השיער נסוג ויוצר צורת “M” אופיינית. השיער מתדלדל גם בחלק העליון של הראש (בסמוך לחלק העליון של הראש), לעתים קרובות מתקדם להתקרחות חלקית או מלאה.

דפוס נשירת השיער אצל נשים שונה מהתקרחות גברית. אצל נשים, השיער הופך דק יותר על כל הראש, וישנה הרחבה של השבילים, קו השיער אינו נסוג אך השיער בכל הראש נעשה דליל ודק יותר. התקרחות אנדרוגנטית אצל נשים מובילה רק לעתים רחוקות להתקרחות מוחלטת.

כמעט כל אישה מפתחת בסופו של דבר מידה מסוימת של נשירת שיער נשית. נשירה זו יכולה להתחיל בכל עת לאחר תחילת ההתבגרות, אך נשים נוטות להבחין בכך לראשונה לאחר לידות או בסביבות גיל המעבר, כאשר נשירת השיער גוברת בדרך כלל. הסיכון עולה עם הגיל, והוא גבוה יותר עבור נשים עם היסטוריה של נשירת שיער משני צדי המשפחה.

 

כפי שהשם מרמז, התקרחות אנדרוגנטית כרוכה בפעולת ההורמונים הנקראים אנדרוגנים, החיוניים להתפתחות מינית גברית תקינה ובעלי תפקידים חשובים נוספים בשני המינים, כולל יצר מיני וויסות צמיחת שיער. המצב עשוי להיות תורשתי וכולל מספר גנים שונים. זה יכול לנבוע גם ממצב אנדוקריני בסיסי, כגון ייצור יתר של אנדרוגן או גידול מפריש אנדרוגן בשחלה, יותרת המוח או בלוטת יותרת הכליה. בכל מקרה, ההתקרחות קשורה ככל הנראה לפעילות אנדרוגנים מוגברת.

בשני המינים, נשירת שיער כתוצאה מהתקרחות אנדרוגנית מתרחשת בגלל קיצור שלב צמיחת השערה והתארכות הזמן בין נשירת השערה לתחילתו של שלב צמיחה חדש. זה אומר שלוקח יותר זמן עד שהשיער מתחיל לצמוח בחזרה לאחר שהוא נשיר במהלך מחזור הצמיחה הרגיל. גם זקיק השערה עצמו משתנה, מתכווץ ומייצר ציר שיער קצר ודק יותר – תהליך שנקרא “מזעור זקיקים”.

 

טיפולים קיימים לנשירת שיער בנשים:

מינוקסידיל. מחקרים אישרו כי מינוקסידיל שנמרח ישירות על הקרקפת יכול לעורר צמיחת שיער. כתוצאה מהמחקרים, ה-FDA אישר במקור ללא מרשם מינוקסידיל 2% לטיפול בנשירת שיער בנשים וכעת גם קיימים תכשירים של 5%.

 

ברור שמינוקסידיל אינה תרופת פלא. למרות שהתכשיר יכול לייצר צמיחה חדשה של שיער עדין אצל חלק מהנשים בלבד, השימוש בתרופה לא יכול להחזיר את הצפיפות המלאה של השיער האבוד. תוצאה נראית לעין רק בחלק מהמקרים, וגם אז יש צואך בשימוש של כחודשיים לפני הערכה. באם המטופלת רואה שינוי עם שימוש במינוקסידיל, יהיה צורך להמשיך בשימוש זה על בסיס קבוע, שכן עם הפסקת התכשיר – תשוב הנשירה.

תוספי תזונה ומצבים מטבוליים שונים.. מחסור בברזל, או אפילו ירידה במשק הברזל המתבטאת בפריטין נמוך יכול להיות גורם לנשירת שיער אצל חלק מהנשים. כך גם מחסור באבץ  ובויטמינים בסיסיים אחרים – ויטמין D  ויטמין B12  ושאר הויטמינים בקבוצת B , ויטומין C  , חסר בחלבון וחומצות אמינו חיוניות ו כמובן מצבים מטבוליים כגון תת או יתר פעילות של בלוטת התריס ועוד. במקרים כאלו יש לוודא מול רופא המשפחה טיפול מתאים והשבת הפרמטרים לנורמה לפני ביצוע הערכה לנשירת השיער.

 

 PRP פלזמה עשירת טסיות: טיפול הערפד! טיפול זה משתמש בכוח הריפוי הטבעי של הגוף – ומשתמש בפלזמה של הדם וטסיות הדם על מנת להאיץ את תהליך צמיחת השיערות. על ידי “הערה” של זקיקים רדומים ניתן להעביר את שיווי המשקל ממצב נשירה מואצת לצמיחה מואצת.

טיפול PRP מבוצע על ידי נטילת דם מהמטופלת, סירכוז בצנטריפוגה והזרקת הפלזמה עתירת הטסיות לקרקפת באמצעות אקדח הזרקה אוטומטי שיכול להגיע לעד 400 דקירות לדקה! יש לחזור על הטיפול בהפרש של כחודש מטיפול לטיפול, לפחות פעמיים או שלוש עד תוצאות ראשוניות ובמקרים מסויימים אנו נראה אפקט חודשים רבים לאחר הטיפול.

 

לייעוץ נוסף לגבי נשירת שיער לאחר הריון, לידה ובגיל המעבר – פני אלי!

שתפ/י את המאמר