לא על הקרם לבדו…

לאחרונה אני נשאלת הרבה מה דעתי על קרמים של חומצה היאלורונית ומיני תכשירים לשיפור מרקם העור.

מדי יום אנו נחשפים בתקשורת וברשתות החברתיות לפרסומים המציגים תוצאות פלא של אנטיאייג’ינג בתוך דקות ספורות בכיכובן של ידועניות ובנות מלוכה ובהמלצת מוסדות מחקר מכובדים

אז איפה האמת מאחורי המדע והפרסום?
על מנת להחליק קמטים ולהשיב לפנים נפח שאבד עם השנים יש צורך בהזרקת חומצה היאלורונית סמיכה לשכבות העמוקות של הפנים. קרמים מבוססי חומצה היאלורונית וקולגן אינם חודרים לשכבות העמוקות של הפנים ולכן לא יכולים לשפר את מבנה העור מבפנים.

במקרים של יובש, קמטוטים, נזקי שמש ופיגמנטציה, דווקא קיים הגיון לטיפול בקרמים, ביחד עם אמצעי טיפול יותר דרסטיים

שימוש בקרם לחות, המכיל ויטמינים, מינרלים, פפטידים וחומצה היאלורונית יכול לשפר מרקם עור יבש, במיוחד כאשר הוא משולב עם טיפול לחות כגון סקינבוסטר ומזותרפיה. שימוש בקרמים מבוססים חומרים פעילים כגון חומצות פרי, רטינול, הידרוקינון, ואחרים יכולים לגרום לקילוף והחלקה של קמטוטים ופיגמנטציה של העור ויכולים לשמש כטיפולי הכנה לפני טיפולי טיקסל, פילינג כימי וטיפולי לייזר.

למעשה נכון להגיד כי טיפולי אסתטיקה, הזרקת חומצה היאלורונית ובוטוקס בעצמם יכולים לשפר את מבנה הפנים ולהחליק קמטים אך טיפול בתכשירים קוסמטיים הוא חיוני לשיפור מרקם עור הפנים.

אז מה לעשות?
השקיעו מחשבה בתכנון הטיפול במהלך השנה. במהלך חודשי החורף השתמשו בקרמים פעילים שעוזרים בשיפור מרקם העור, תכננו טיפולי פילינג כגון טיקסל , בצעו טיפולי מזותרפיה והשתמשו בצווארונים וצעיפים לטיפול בצוואר ובחזה. בחודשי הקיץ בצעו טיפולי בוטוקס וחומצה היאלורונית, סקינבוסטרס והקפידו למרוח קרם לחות מבוסס חומרים עדינים ומזינים ובעל מקדם הגנה SPF40 לפחות .

שתפ/י את המאמר